Početna Kultura Broj jedan: “Hasanaginica” Novosadskog pozorišta najbolja predstava 64. Sterijinog pozorja

Broj jedan: “Hasanaginica” Novosadskog pozorišta najbolja predstava 64. Sterijinog pozorja

0

Predstava “Hasanaginica” teatra Újvidéki Színház, u režiji Andraša Urbana, odnela je pobedu ovogodišnjeg Sterijinog pozorja.

Sterijinu nagradu za ovu predstavu dobili su još i glumica Marta Bereš, koja igra naslovnu ulogu, Vedrana Božinović, dramaturg predstave i Irena Popović za muziku. Marta Bereš dobila je i “Dnevnikovu” nagradu za ulogu Hasanaginice.

Niz značajnih nagrada obeležio je i ovogodišnje Pozorje. Samo jedan deo je pred vama.

Sterijinu nagradu za tekst savremene drame dobila je Vida Ognjenović za “Кozocid”, dok je nagrada za režiju pripala Кokanu Mladenoviću za “Кarolinu Nojber” Nebojše Romčevića (Narodno pozorište Republike Srpske Banja Luka).

Pored Marte Bereš, Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje dobili su i Igor Đorđević za ulogu Profesora u predstavi “Kozocid”, Jovana Gavrilović za ulogu Petrije gradske u predstavi “Petrijin venac” i Mirjana Кaranović za glumačko ostvarenje u predstavi “M.I.R.A.”.

Sterijinu nagradu za scenografsko ostvarenje dobio je Geroslav Zarić za predstavu “Kozocid”, dok je priznanje za kostimografsko ostvarenje otišlo u ruke Tatjane Radišić za “Petrijin venac”.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Pixabay