Početna Kultura Četrnaesti Tamburica fest sa velikim zvezdama ovog vikenda na tvrđavi

Četrnaesti Tamburica fest sa velikim zvezdama ovog vikenda na tvrđavi

0

Četrnaesti po redu “Tamburica fest” počinje 19. avgusta od 18 časova defileom fijakera koji će se kretati od hotela “Novi Sad” ka Štrandu.

Najbolji tamburaški orkestri takmičiće se od 19. do 21. avgusta. Pet tamburaških orkestara i 12 vokalnih solista iz Srbije, Turske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rumunije i Brazila odmeriće svoje snage za tri dana. Pored takmičarskog dela na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupaće gitarska legenda Vlatko Stefanovski, Saša Matić, Anadolijski duvački kvintet iz Turske, „La banda“, „Velos”, Branko Jovanović Baka, Mlade tamburaške nade i mnogi drugi.

U petak, 20. avgusta, kada je i zvanično otvaranje nastupaće Anadolijski duvački kvintet iz Turske, koja je zemlja prijatelj ovogodišnjeg festivala. I tada će u takmičarskom delu tambure će ukrstiti pet selekcionisanih orkestara koji će se boriti za titulu najboljeg tamburaškog orkestra.

Novosađane i goste na Petrovaradinskoj tvrđavi u uvodnom delu dve festivalske večeri biće održana revija mladih orkestara koji neguju tradiciju i afirmišu tamburašku muziku.

Za prve dve večeri ulaz na festival biće slobodan, dok će se za završno veče 21. avgusta ulaz naplaćivati 500 dinara. Na Festivalu će biti sprovedene sve epidemiološke mere, odobrene od strane Kriznog štaba. Potrebno je da posetioci ponesu potvrdu o vakcinaciji ili preležanom virusu. Za one koji nemaju potvrde biće omogućeno na lucu mesta da se uradi antigenski test po ceni od 400 dinara.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay