Početna Kultura “Čikaške perverzije” u Pozorištu mladih u Novom Sadu

“Čikaške perverzije” u Pozorištu mladih u Novom Sadu

Cikaske perverzije foto Dunja Dopsaj1

“Čikaške perverzije” počinju 2016. godinu rasprodatim izvođenjem 28. januara u Domu omladine Beograda (DOB), i rasprodatim izvođenjima 29. i 30. januara u Pozorištu mladih u Novom Sadu!

Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević vraćaju se sa svojom hit predstavom o muško-ženskim odnosima pred Beograđane i Novosađane.

“Čikaške perverzije” su uvek izgledale isto, prosto su nepromenjive u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima – objašnjava sipritus movens predstave, glumac Dragan Gagi Jovanović.

Rađena po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta “Seksualne perverzije u Čikagu”, predstava je premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu. Memetovu duhovitu savremenu američku dramu, srpski glumci su na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarenja. Likovi prolaze kroz ljubavne priče, svako na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija.

“Čikaške perverzije” su narednu deceniju i više uživale status urnebesne komedije i ogromnog hita sa preko 200.000 gledalaca. I pored velikog i kontinuiranog uspeha, predstava je ipak poslednji put izvedena 2005. godine, a Jovanović je tek u jesen 2015. odlučio da ih ponovo vrati pred publiku i to, pre Beograda, simbolično 500. izvođenjem upravo u Čikagu, u okviru uspešne američke turneje.

Zašto je trebalo ovoliko vremena da se vrate “Čikaške perverzije” ne znam. Jednostavno nije više bilo u meni neke želje da to igram. Igrati 500 puta jednu istu predstavu, to je stvarno naporno i potrebno je neko vreme da je se čovek ponovo zaželi. Sada sam to ponovo zavoleo – objašnjava Jovanović, uz koga su u glumačkoj postavi “Perverzija” sada Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević.

Koliku popularnost uživaju “Čikaške perverzije” i kakav status imaju među publikom najbolje potvrđuje pojavljivanje svetski čuvenog srpskog tenisera Novaka Đokovića koji je iznenadio publiku i javnost kao specijalni gost-glumac “Čikaških perverzija” tokom izvođenja 16. februara 2015. u Domu omladine Beograda.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Dunja Dopsaj / Promo