Početna Kultura Danas počinje četvrti Novosadski festival knjige

Danas počinje četvrti Novosadski festival knjige

0

Četvrti Novosadski festival knjige – NOFEK, usled najnovijih preporuka kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 biće održan onlajn, umesto prvobitno planiranog živog nastupa.

Кako živimo u vremenima kada je zbog epidemiološke situacije najbolje ostati odgovoran kako prema sebi, tako i prema drugima, u periodu od 18. do 20. septembra na platformama Jutjub, Fejsbuk i Instagram, posetioci će moći u istoj prvobitnoj satnici da uživaju u programu namenjenom podizanju kulturne samosvesti, prvenstveno mladih. Više informacija možete pronaći na Fejsbuk stranici: https://www.facebook.com/nofek1

Projekat “Novosadski festival knjige – NOFEК“ kroz oko 20 aktivnosti na javnom prostoru u periodu od tri dana, promoviše kulturne sadržaje na interaktivan način od mladih za mlade, afirmiše mlade kulturne radnike kao uzore vršnjacima i prikazuje bavljenje kulturom kao kvalitetan način za provođenje slobodnog vremena mladih.

Aktivnosti koje na direkan način uključuju više od 100 mladih biće besplatne i dostupne svim mladima, a kroz dinamičan set aktivnosti koje uključuju večeri poezije, poetski maratoni i promociju knjiga mladih autora na jedan direktniji, drugačiji način, mladima će biti ukazano da je mit da je kultura i književnost sama za vreme “kad ti je baš dosadno“. Inovativni pristup kulturi brendira festival knjige kao novosadski patent, a mlade kao odgovorne i uključene u aktivnosti koje im nude napredak i razvoj. U cilju motivisanja mladih i pružanja pravog primera, festival realizuje niz aktivnosti u kojima učestvuju književni bardovi i najuticajniji pisci današnjice poput: Vide Ognjenović, Vladimira Кecmanovića, Muharema Bazdulja, Slobodana Vladušića i drugih.

Uz pomenuto, na festivalu svoje mesto nalaze i partneri kao što su Gradska biblioteka u Novom Sadu, Biblioteka Matice srpske, Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Brankovo kolo.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay