Početna Kultura Dani izraelskog filma 11. i 12. decembra

Dani izraelskog filma 11. i 12. decembra

0

Udruženje OFF Novi Sad, koje je do sada Novosađanima upriličilo projekcije desetine filmskih hitova iz Srbije i regiona kao i prošlogodišnje izdanje Dana izraelskog filma, organizuje manifestaciju “Dani izraelskog filma” koja će se u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu održati 11. i 12. decembra u bioskopu Arena Cineplex a biće prikazana dva uspešna ostvarenja izraelske kinematografije.

Iako su Dani izraelskog filma u Beogradu praksa već godinama, novosadska publika do prošle godine nije imala priliku da vidi najbolja ostvarenja ove novije, ali vrlo plodne kinematografije. Prvog dana će biti prikazan najgledaniji izraelski film u protekle tri decenije, komedija “Bilo im je suđeno“, debitantsko je ostvarenje Odeda Raza o dvojici kriminalaca koji preživljavaju teroristički napad u Jerusalimu i rešavaju da iz korena promene svoje živote.

Dok će u četvrtak, 12. decembra biti prikazan film “Neka druga priča” iz 2018. godine koji je istinita priča o dvema ženama koje su rastrzane između života u konzervativnim okvirima ortodoksne zajednice i slobodnijeg života. Na putu ka promenama i ispunjenju nailaze na otpor svojih porodica, koje ih ne podržavaju.

Velika je čast nastaviti tradiciju organizovanja ove manifestacije i novosadskoj publici omogućiti približavanje izraelske filmske kulture, a nadamo se da će velika zainteresovanost i za ovogodišnje Dane izraelskog filma dati prostora da se naredne godine oni produže na čitavu nedelju, kakav je to slučaj u Beogradu – navode iz Udruženja OFF.

Ulaznice za filmove koštaće 300 dinara i biće u prodaji na blagajni bioskopa Arena Cineplex.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay