Početna Kultura David Albahari postigao dogovor sa izdavačkom kućom “Čarobna knjiga”

David Albahari postigao dogovor sa izdavačkom kućom “Čarobna knjiga”

david albahari

Novosadska izdavačka kuća “Čarobna knjiga” postigla je dogovor sa Davidom Albaharijem, jednim od naših najuglednijih pisaca, o izdavanju njegovih sabranih dela, saopštili su iz ove kuće.
“Čarobna knjiga” je do sada štampala tri njegova naslova, dve zbirke priča “Krava je usamljena životinja” i “Male priče”, kao i roman “Životinjsko carstvo” koji je ove godine bio u najužem izboru za Ninovu nagradu .
Izabrana dela objaviće u luksuznoj opremi i u njima će predstaviti najbolje romane, pripovetke i priče iz bogatog Albaharijevog opusa.
Albahari, pisac i prevodilac prvu knjigu, zbirku priča “Porodično vreme”, objavio je 1973. godine, a do sada je objavio 13 knjiga priča, 14 romana, kao i pet knjiga eseja.

Za knjigu priča “Opis smrti” (1982) dobio je Andrićevu nagradu, dok je zbirka priča “Pelerina” (1993) osvojila nagrade “Stanislav Vinaver” i “Branko Ćopić”. Roman “Mamac” dobio je Ninovu nagradu za najbolji roman 1996. godine, nagradu Narodne biblioteke Srbije, te nagrade “Balkanika” i “Most Berlin”, a roman “Pijavice” nagrađen je Nagradom grada Beograda (2006).
Albahari je preveo i veliki broj knjiga, priča, pesama i eseja mnogih američkih, britanskih, australijskih i kanadskih pisaca. Knjige su mu prevedene na 18 jezika.

Autor: Agencije