Početna Kultura Dečija radionica “Svet oko mene” danas u SZ Pavla Beljanskog

Dečija radionica “Svet oko mene” danas u SZ Pavla Beljanskog

0

Decja radionica - prateci program izlozbe o S. Aralici_3

Dečija radionica “Svet oko mene”, u okviru pratećeg programa izložbe o Stojanu Aralici, biće održana danas od 11 do 13 časova, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Ciklus izložbi “Pavle Beljanski – prijatelj umetnika”, osmišljen je s ciljem da naglasi značaj legatarskog podviga darodavca Pavla Beljanskog u nastajanju jedne od najcelovitijih muzejskih zbirki nacionalne moderne umetnosti.

Autorka Jasmina Jakšić Subić ovom izložbom obuhvatila je stvaralaštvo Stojana Aralice, prijateljske veze Pavla Beljanskog s umetnicima, kao i lični život slikara.

Izložba predstavlja i jedno od centralnih dešavanja u Spomen-zbirci kojim se tokom 2016. godine obeležava pet i po decenija od otvaranja muzeja za javnost, kao i 45 godina od otvaranja Memorijala umetnika.

Na postavci je prikazano 19 slika iz različitih faza umetnikovog stvaralaštva, koja se danas nalaze u Spomen-zbirci i privatnotim kolekcijama, a pored dokumentarnog segmenta izloženi su i crteži iz Dokumentarnog fonda muzeja. Izložba je otvorena do 28. avgusta 2016. godine.

Izvor: RTV
Foto: pavle-beljanski.museum