Početna Kultura Dejli Mejl: Egzit proglašen za najbolji svetski muzički festival

Dejli Mejl: Egzit proglašen za najbolji svetski muzički festival

0

exit-egzit-festival-dens-arena-dance-arena-masa-ljudi-publika-fanovi-exitfest-org-bernard-bodo-jpg_660x330

Da su Srbi majstori za provod, festivale, organizaciju i muziku govori i britanski Dejli Mejl, u tekstu koji tvrdi da Egzit festival nudi najbolji provod po najpristupačnijim cenama, kada se uzmu u obzir ulaznice, smeštaj, hrana i piće.
Britanski Dejli Mejl je u analizi cena na svetskim muzičkim festivalima, srpski festival Egzit ocenio kao najisplativiji. Na listi koju je sastavio nalaze se i festival Koačela u Kaliforniji, Tumoroulend u Belgili i Glastonberi u Engleskoj.
Kao prvi pominje se Koačela koji se održava u Kaliforniji, za koji posetioci moraju da izdvoje oko 260 evra za ulaz, hranu i piće. Svetski top modeli posećuju upravo ovaj festival, ali stručnjaci napominju da se na Egzitu za oko 125 evra po danu stranac može provesti mnogo bolje.

Dok je na Koačeli pivo oko 8 evra, a obrok 14, na Egzitu je hrana oko 4 evra, a pivo 2,5, navodi Dejli mejl.

“Kao centar britanske kulture Glastonberi ostaje najznačajniji muzički događaj. Ipak, priuštiti kartu za njega bude uvek jako teško, jer je skup. Britanci koji žele da dobiju najbolju vrednost festivala za ono što on pruža treba da se ugledaju na Srbiju, gde se organizuje Egzit, najpristupačniji festival, gde za mnogo manje novca možete uživati u super klopi, piću, ali i dobroj muzici kao što je Prodidži. Ispada da je mnogo bolje putovati po Evropi i ići na festivale, nego ostati u rodnoj zemlji”, kaže Simon Filips, ispred kompanije No.1 Currency , koja je sprovela ovu analizu za Dejli mejl.

Ove godine Exit Avantura počinje u Novom Sadu 9. jula i trajaće preko deset dana, sve do finala na budvanskoj plaži Jaz 18. jula.

Exit festival slavi svoj 15. rođendan na Petrovaradinskoj tvrđavi, a Sea Dance “brani” aktuelnu titulu najboljeg evropskog festivala u kategoriji do 40.000 posetilaca dnevno. Svoje nastupe za Exit i Sea Dance već su potvrdili Manu Chao, Motorhead, The Prodigy, Hardwell, Faithless, John Newman, Clean Bandit, Tom Odell, Dixon, Martin Garrix, Tale of Us, Rudimental, Adam Beyer, Chris Liebing, Sigma, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Wilkinson, Roni Size Reprazent, Bondax i drugi.

Ulaznice se nalaze u prodaji po cenama od 5.990 za Exit festival, 3.990 dinara za Sea Dance dok se jedinstvena ulaznica za deset dana Exit Avanture ( EXIT + Sea Dance ) može se nabaviti za 6.990 dinara putem sajta www.exitfest.org.

Paketi koji pored ulaznica sadrže prevoz i smeštaj na oba festivala, mogu se pronaći na sajtu www.exittrip.org.

Autor: Blic
Foto: exitfest.org