Početna Kultura Deset gradskih dvorišta postaju domaćini 20. Festivala uličnih svirača

Deset gradskih dvorišta postaju domaćini 20. Festivala uličnih svirača

Na konkurs za odabir lokacija ovogodišnjeg 20. Festivala uličnih svirača pristiglo je više od 40 prijava. Izabrano je 10 lokacija, a prednost je data onim dvorištima koja su okružena sa što više zgrada, balkona i prozora. Tačan raspored izvođača po lokacijama će ostati tajna do samog početka nastupa, a program će biti održan simultano na 10 lokacija u gradu.

Ovogodišnji rođendanski program festivala biće održan 30. septembra, u 10 gradskih kvartova, a kroz 20 nastupa simbolično ćemo obeležiti 20 godina postojanja festivala. Pozivaju se građani da program prate sa balkona i prozora.

Ovogodišnji program biće održan na sledećim lokacijama:

– Liman 2 (Dragiše Brašovana), Grbavica (Alekse Šantića), Stari Grad (Radnička), Podbara (Kozačinskog), Gradić, (ulica Prote Mihaldžića), Liman 3 (Šekspirova), Novo Naselje, (Bate Brkića), Detelinara (Janka Čmelika) Bulevar Oslobođenja (Gagarinova), Almaški kraj (Save Vukovića).

Ukoliko živite na ovim lokacijama, budite kod kuće između 19 i 22 časova jer vas očekuje iznenađenje i nastup nekih od najzanimljivijih izvođača sa domaće muzičke scene. Tačan raspored izvođača po lokacijama će ostati tajna do samog početka nastupa, a program će biti održan simultano na 10 lokacija u gradu.

Celokupni program 20. Festivala uličnih svirača možete pogledati na linku: https://www.ulicnisviraci.com/program-2020/

Festival uličnih svirača – Gradić fest, organizuje Umetnička asocijacija “Inbox“ iz Novog Sada uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada.

Izvor: RTV
Foto: Festival uličnih svirača