Početna Kultura Divna Ljubojević koncertom u Sinagogi obeležava jubilej

Divna Ljubojević koncertom u Sinagogi obeležava jubilej

0

3 Divna - S. PoltronieriDvadeset i pet godina rada svog hora “Melodi” Divna Ljubojević će proslaviti koncertom 23. aprila u Sinagogi u Novom Sadu i tom prilikom promovisati CD “Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka” u izdanju PGP RTS.

Radujem se koncertu u Sinagogi! Mnogo puta sam, još od studentskih dana na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, sa maestrom Jagustom, pevala u ovom nadahnjujućem, vibrantnom prostoru. Koncert će, kako i dolikuje, biti istog repertoara kao u Sava centru, no, verovatno zahvaljujući prirodi prostora, drugačijeg izvođačkog naboja – poručuje Divna.

Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku “Melodi”. Tokom četvrt veka rada ona je sa svojim ansamblom održala brojne solističke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 22 muzička izdanja u Srbiji i inostranstvu.

Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

Autor: NSHronika.rs
Foto: S. Poltronieri / Promo