Početna Kultura Doček 7530: Slava u Kulturnoj stanici Barka

Doček 7530: Slava u Kulturnoj stanici Barka

0

Doček u Novom Sadu i ove godine spaja proslave 2022. i 7530. godine, a nakon svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture, Fondacija “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, u saradnji sa Udruženjem HBO COLOR MEDIA EVENTS, 13. januara organizuje i proslavu koja počinje koncertima širom grada, a nastavlja se 14. januara u Kulturnim stanicama programima kojima se simbolično osvrćemo na tradicionalnu srpsku slavu, naše prvo kulturno dobro ubrojeno u registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Uneska

Slave spajaju tradicionalno i savremeno. Izložba Pavela Surovog, svetski poznatog umetnika, prikazaće originalne narodne nošnje iz cele Srbije u jedinstvenom umetničkom doživljaju!

Dan nakon svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture izložba “Slava” fotografa Pavela Surovog će postati deo upečatljivog ambijenta svih kulturnih stanica u Novom Sadu.

Cilj izložbe srpskog fotografa Pavela Surovog je prezentacija originalnih i autentičnih narodnih nošnji različitih naroda koje žive u Vojvodini, Srbiji i regionu. Ova izložba je specifična reinterpretacija nematerijalnog kulturnog nasleđa, prikazanog u novom svetlu, a deo je jedinstvene scenografije Kulturnih stanica u Novom Sadu u kojima se program Slave realizuje.

Dođite da se upoznamo, družimo i zajednički proslavimo ovaj nesvakidašnji praznik. Ulaz je slobodan.

Partner programa „Slava” je IDEA.

Događaji će biti organizovani u skladu sa epidemiološkim uslovima i merama koje budu aktuelne u trenutku održavanja događaja.

Na događajima će biti neophodno nošenje maski i držanje distance.

Ukoliko dođe do promena zvaničnih mera kriznog štaba sve informacije ćemo objaviti na vebsajtu docekns.rs.