Početna Kultura “Dogvil” za svečano otvaranje Nedelje pozorišta u Novom Sadu

“Dogvil” za svečano otvaranje Nedelje pozorišta u Novom Sadu

0

predstava-dogvil-jpg_660x330

U klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad, u okviru manifestacije Nedelja pozorišta, večeras u 20 časova biće izvedena predstava “Dogvil”.

Predstavu “Dogvil”, pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, režirao je Kokan Mladenović, a muziku kompozitora Marka Grubića izvode uživo na sceni Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Branislav Trifunović
igra sve muške uloge u komadu, a rolu Grejs tumači Milica Janevski.

Autore pozorišne predstave “Dogvil” najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Na bini su tri muzičara i glumci, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno filmskim scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.

Koproducenti predstave Dogvil su Mikser, SKC Novi Sad, Dom omladine Pančeva i Marko Grubić (Fast Forward), partner predstave je KC Pančevo, a projekat je podržao i Sokoj.

Izvor: RTV
Foto: www.house.mikser.rs