Početna Kultura Đorđe Čavić u Studiju M

Đorđe Čavić u Studiju M

0

Kantautor Đorđe Čavić održaće sada već tradicionalni prolećni nastup u Studiju M, u Novom Sadu, u utorak 16. maja, s početkom od 20 časova. Čavić će predstaviti kompozicije s nedavno izdatog albuma “Tamburaški štim” u izadanju PGP-a, a premijerno ćemo čuti i novu pesmu koju će izvesti gošća Danka Stoiljković, u pratnji Velikog tamburaškog orkestra RTV, koji je i snimao ovaj album.

Nastup je u okviru javne radijske emisije “Pesmo, srce mi ogrej” koja postoji već 2 decenije i kroz koju su prošli mnogi značajni umetnici iz celog regiona. Emisiju vodi i uređuje gospodin Jovan M. Jovanović i direktno će se prenositi na talasima radio Novog Sada 1, a ulaz je slobodan.

– Posle mnogo nastupa sa VTO, naše zajedničko muziciranje je jednostavno sazrelo i rešili smo da to i zabeležimo. Tako je nastao album ‘Tamburaški štim’ sa obradama velikih pop hitova, ali i mojim autorskim pesamama sa kojima sam nastupao po festivalima tamburaške muzike. Upravo taj repertoar ćemo i izvesti – rekao je Đorđe Čavić.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva