Početna Kultura Dragan Stanić i dalje predsednik Matice srpske

Dragan Stanić i dalje predsednik Matice srpske

0

Profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dragan Stanić ponovo je izabran za predsednika Matice srpske.

Za potpredsednike su izabrani univerzitetski profesori Jovan Delić, Milan Matavulj i Srđan Šljukić, a za generalnog sekretara istoričar Milan Micić.

Na redovnoj skupštini, koja je održana u Srpskom narodnom pozorištu uz učešće blizu 300 delegata, izabrani su počasni članovi Matice srpske i novi stalni članovi saradnici, a potvrđen je i prijem novih redovnih članova Matice srpske.

Prihvaćen je Izveštaj o četvorogodišnjem radu Matice srpske, Biblioteke Matice srpske, Galerije Matice srpske i Izdavačkog centra Matice srpske. Izabran je Upravni odbor Matice srpske koji ima 31 člana, kao i Nadzorni odbor Matice srpske od sedam članova.

Novi-stari predsednik Matice srpske Dragan Stanić poznat je i po književnom pseudonimu Ivan Negrišorac.

Rođen je 31. maja 1956. u Trsteniku. Osnovnu školu završio je u Sirigu 1970, a gimnaziju u Novom Sadu 1974, gde je i diplomirao na Filozofskom fakultetu u Novom sadu 1979. godine. Magistrirao je i doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Govori engleski i ruski, a služi se nemačkim, francuskim, slovenačkim i makedonskim jezikom. Za predsednika Matice srpske prvi put je izabran 2012. godine.

Izvor: 021
Foto: Wikipedia