Početna Kultura Džez veče u KCNS-u

Džez veče u KCNS-u

0

band-691224_640

Džez veče – promocija knjige i koncert, održaće se u ponedeljak 22. februara na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Prisutnima će se obratiti direktor Kulturnog centra, Bojan Panaotović, nakon čega će biti predstavljena knjiga Frensisa Skota Ficdžeralda o kojoj će govoriti Boško Milosavljević i Nikola Drobnjaković iz izdavačke kuće “Bernar”. Nakon promocije, muzička podrška: Trio novosadskog “Džez Kombinata”.

Frensis Skot Ficdžerald (1896–1940) bio je američki pisac romana i kratkih priča čiji bi se književni rad mogao smatrati paradigmom doba džeza. “Priče iz doba džeza” su druga Ficdžeraldova zbirka sastavljena od jedanest radova među kojima su i dve od njegovih najcenjenijih kratkih proza, kao i ona koja je verovatno najpoznatija – Čudesni slučaj Bendžamina Batona. Zbirku odlikuju dve temeljne intonacije autorove poetike: razigrana ironija i melanholija.Iako je govorio da je pisanje priča za njega prostitucija, one reprezentativne, a takve su u knjizi gotovo sve, pokazuju da je reč o majstoru kratkih i kraćih proznih oblika.

Program će početi u 19 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay