Početna Kultura Fejsbuk premijera dokumentarnog filma “20 godina Festivala uličnih svirača”

Fejsbuk premijera dokumentarnog filma “20 godina Festivala uličnih svirača”

Fejsbuk premijera kratkog dokumentarnog filma “20 godina Festivala uličnih svirača” zakazana je za 10. decembar u 19 časova, a film će biti prikazan na zvaničnoj stranici Festivala uličnih svirača.

U filmu govore Ida Prester (Lollobrigida), Dušan Strajnić – Dukat (Stray Dogg), Bojan Slačala (Artan Lili), Miodrag Ninić (VIS Limunada), kao i tim festivala Borislav Beljanski, Aleksandar Carić i Natali Beljanski Popović.

U vreme epidemije koronavirusa, Festival uličnih svirača puni 20 godina. Prvi put Novosađani nisu išli na festival, već je festival stigao do njih. Kroz simboličnih 20 nastupa širom grada, u 10 gradskih kvartova, Festival je ove godine iznenadio građane za svoj rođendan.

Od prvog izdanja u centru Novog Sada, do prelaska u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave i proslave 20. rođendana u gradskim dvorištima, Festival uličnih svirača već 20 godina krajem leta, na ulice Novog Sada dovodi najraznovrsnije umetnike sa internacionalne i domaće scene. Festival okuplja u najvećoj meri muzičare ali i plesače, pozorišne trupe, performere, akrobate i predstavlja veliku umetničku radionicu na otvorenom gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici. Od ideje da umetnost uvek pripada i ulici umetnike ne delimo na „ulične“ i „etablirane“ pa je tako Festival uličnih svirača mesto na kojem mogu da se sretnu vrhunski profesionalni muzičari i potpuni amateri.

Festival uličnih svirača svake godine godine za tri dana vidi više od 70.000 posetilaca, a svi programi su, kao i oduvek od osnivanja – besplatni.

Fejsbuk premijeru moći ćete da pogledate na linku.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay