Početna Kultura Fejsbuk premijera dokumentarnog filma “20 godina Festivala uličnih svirača”

Fejsbuk premijera dokumentarnog filma “20 godina Festivala uličnih svirača”

0

Fejsbuk premijera kratkog dokumentarnog filma “20 godina Festivala uličnih svirača” zakazana je za 10. decembar u 19 časova, a film će biti prikazan na zvaničnoj stranici Festivala uličnih svirača.

U filmu govore Ida Prester (Lollobrigida), Dušan Strajnić – Dukat (Stray Dogg), Bojan Slačala (Artan Lili), Miodrag Ninić (VIS Limunada), kao i tim festivala Borislav Beljanski, Aleksandar Carić i Natali Beljanski Popović.

U vreme epidemije koronavirusa, Festival uličnih svirača puni 20 godina. Prvi put Novosađani nisu išli na festival, već je festival stigao do njih. Kroz simboličnih 20 nastupa širom grada, u 10 gradskih kvartova, Festival je ove godine iznenadio građane za svoj rođendan.

Od prvog izdanja u centru Novog Sada, do prelaska u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave i proslave 20. rođendana u gradskim dvorištima, Festival uličnih svirača već 20 godina krajem leta, na ulice Novog Sada dovodi najraznovrsnije umetnike sa internacionalne i domaće scene. Festival okuplja u najvećoj meri muzičare ali i plesače, pozorišne trupe, performere, akrobate i predstavlja veliku umetničku radionicu na otvorenom gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici. Od ideje da umetnost uvek pripada i ulici umetnike ne delimo na „ulične“ i „etablirane“ pa je tako Festival uličnih svirača mesto na kojem mogu da se sretnu vrhunski profesionalni muzičari i potpuni amateri.

Festival uličnih svirača svake godine godine za tri dana vidi više od 70.000 posetilaca, a svi programi su, kao i oduvek od osnivanja – besplatni.

Fejsbuk premijeru moći ćete da pogledate na linku.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay