Početna Kultura Festival evropskog filma na Brod teatru od 8. do 13. jula pod...

Festival evropskog filma na Brod teatru od 8. do 13. jula pod otvorenim nebom

Festival evropskog filma počinje u ponedeljak, 8. jula na Brod teatru, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji, EU info kutka i Studentskog kulturnog centra.

Trajaće do 13. jula, a u tom periodu biće prikazano ukupno šest filmova evropske produkcije. Prvi film, špansko ostvarenje “Ćutanje drugih” zvanično otvara festival 8. jula od 21 čas.

Ulaz je kao i svake godine, besplatan. Kompletan program pogledajte OVDE.

Festival evropskog filma deo je kampanje #EUzaTEBE, kojom se građanima približava Evropska unija.

Festival donosi najnovija evropska filmska ostvarenja u bašte, bioskope na otvorenom, EUteka biblioteke i kulturne centre širom Srbije. Do kraja avgusta, putujući Festival evropskog filma gostuje u devet gradova sa šest filmova, a nakon toga će biti uključen još veći broj filmova najbolje evropske produkcije, koje će naša publika biti u prilici da vidi tokom jeseni.

Festival je ove godine svečano otvoren u Vranju, u Javnoj biblioteci EUteka mreže “Bora Stanković” 3. juna, kada je zvanično krenula turneja. Nakon Vranja, gostovao je u Leskovcu, Šapcu, Nišu. Nakon Novog Sada turneja se nastavlja u Kragujevcu (Kulturni centar, od 15. do 20. jula), Ćićevcu (Biblioteka, od 23. do 28. jula), Smederevu (Dunavski park, od 1. do 10. avgusta) i Zemunu (Veliki trg, od 18. do 23. avgusta).

Izvor: 021
Foto: Promo