Početna Kultura Festival evropskog filma na Brod teatru od 8. do 13. jula pod...

Festival evropskog filma na Brod teatru od 8. do 13. jula pod otvorenim nebom

0

Festival evropskog filma počinje u ponedeljak, 8. jula na Brod teatru, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji, EU info kutka i Studentskog kulturnog centra.

Trajaće do 13. jula, a u tom periodu biće prikazano ukupno šest filmova evropske produkcije. Prvi film, špansko ostvarenje “Ćutanje drugih” zvanično otvara festival 8. jula od 21 čas.

Ulaz je kao i svake godine, besplatan. Kompletan program pogledajte OVDE.

Festival evropskog filma deo je kampanje #EUzaTEBE, kojom se građanima približava Evropska unija.

Festival donosi najnovija evropska filmska ostvarenja u bašte, bioskope na otvorenom, EUteka biblioteke i kulturne centre širom Srbije. Do kraja avgusta, putujući Festival evropskog filma gostuje u devet gradova sa šest filmova, a nakon toga će biti uključen još veći broj filmova najbolje evropske produkcije, koje će naša publika biti u prilici da vidi tokom jeseni.

Festival je ove godine svečano otvoren u Vranju, u Javnoj biblioteci EUteka mreže “Bora Stanković” 3. juna, kada je zvanično krenula turneja. Nakon Vranja, gostovao je u Leskovcu, Šapcu, Nišu. Nakon Novog Sada turneja se nastavlja u Kragujevcu (Kulturni centar, od 15. do 20. jula), Ćićevcu (Biblioteka, od 23. do 28. jula), Smederevu (Dunavski park, od 1. do 10. avgusta) i Zemunu (Veliki trg, od 18. do 23. avgusta).

Izvor: 021
Foto: Promo