Početna Kultura Festival uličnih svirača u sredu u izmenjenom izdanju

Festival uličnih svirača u sredu u izmenjenom izdanju

0

Ovogodišnji Festival uličnih svirača biće održan u sredu u više gradskih kvartova, kroz 20 nastupa koji će simbolično obeležiti 20 godina postojanja.

Novosađani su imali priliku da kandiduju svoje dvorište za jednu od lokacija održavanja programa, a organizatori su izabrali 10 gradskih dvorišta. Ovogodišnji program biće održan na Limanu dva – u Dragiše Brašovana, Grbavici – Alekse Šantića, Starom Gradu – u Radničkoj ulici, Podbari – u Kozačinskog, potom u Gradiću – u ulici Prote Mihaldžića, u šekspirovoj na Limanu tri, u Bate Brkića na Novom Naselju, u Janka Čmelika na Detelinari, u Gagarinovoj i Save Vukovića na Podbari.

Prema rečima organizatora, ukoliko živite na ovim lokacijama, između 19 i 22 časa očekuje vas iznenađenje i nastup nekih od najzanimljivijih izvođača sa domaće muzičke scene. Tačan raspored izvođača po lokacijama će ostati tajna do samog početka nastupa, a program će biti održan simultano na 10 lokacija u gradu, kažu organizatori.

Lollobrigida, Stray Dogg, Vis Limunada, Vrooom, Artan Lili, Killo Killo Banda, Kralj Čačka samo su neka od imena koja će održati koncerte.

Organizatori poručuju da se u godini jubileja publika samo prepusti doživljaju festivala na drugačiji način, tako što će u svojim kvartovima ugostiti muzičare i gledati ih sa balkona i prozora.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay