Početna Kultura Festivalska sreda okupila najveći broj posetilaca na projekcijama pod otvorenim nebom!

Festivalska sreda okupila najveći broj posetilaca na projekcijama pod otvorenim nebom!

DSC03399

Treći festivalski dan je usled interesantnog sadržaja i lepih vremenskih prilika privukao najviše posetilaca na Amstel Open Air Cinema zoni u Limanskom parku gde je svakako najveće interesovanje izazvao domaći film „Ničije dete“ u režiji Vuka Ršumovića, a pored ovog ostvarenja u Nacionalnoj klasi prikazan je i film „Isceljenje“ Ivana Jovića. Od stranih filmova, prikazani su „Suvišan čovek“ Paola Sorentina, nemački film „Limbo“, zatim austrijski horor „Vidim vidim“, kao i rumunsko ostvarenje Ane Lungu „Autoportet poslušne kćeri“.

DSC02849

Na druženju sa novinarima su bili autori filmova „Enklava“ i „Žigosana“ Goran Radovanović i Saša Radojević. Podelili su svoja iskustva o načinu stvaranja same ideje za film pa do iskustva koja su imali na nekim velikim festivalima u Moskvi, gde je Goran Radovanović istakao da je publika na festivalima dragocena i da upravo ona zna da prepozna emociju koju i sam stvaraoc želi da protka kroz svoje delo.

IMG_9665

Kao i prošlih dana, i juče je atmosfera na festivalu bila čarobna, ljudi nasmejani i po svemu sudeći zadovoljni filmovima koje su imali priliku da pogledaju. Koncert benda Stray Dogg je bilo pravo osveženje gde su se svi opustili i time završili još jedan festivalski dan. Večeras nas očekuje 11 projekcija, u kojima će, svako od nas pronaći nešto interesantno za sebe. Ulaznice se mogu kupiti na licu mesta i iznose 250 dinara po danu. Vidimo se!

IMG_9840

Autor: Bojana Šević

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here