Početna Kultura Festivalska sreda okupila najveći broj posetilaca na projekcijama pod otvorenim nebom!

Festivalska sreda okupila najveći broj posetilaca na projekcijama pod otvorenim nebom!

0

DSC03399

Treći festivalski dan je usled interesantnog sadržaja i lepih vremenskih prilika privukao najviše posetilaca na Amstel Open Air Cinema zoni u Limanskom parku gde je svakako najveće interesovanje izazvao domaći film „Ničije dete“ u režiji Vuka Ršumovića, a pored ovog ostvarenja u Nacionalnoj klasi prikazan je i film „Isceljenje“ Ivana Jovića. Od stranih filmova, prikazani su „Suvišan čovek“ Paola Sorentina, nemački film „Limbo“, zatim austrijski horor „Vidim vidim“, kao i rumunsko ostvarenje Ane Lungu „Autoportet poslušne kćeri“.

DSC02849

Na druženju sa novinarima su bili autori filmova „Enklava“ i „Žigosana“ Goran Radovanović i Saša Radojević. Podelili su svoja iskustva o načinu stvaranja same ideje za film pa do iskustva koja su imali na nekim velikim festivalima u Moskvi, gde je Goran Radovanović istakao da je publika na festivalima dragocena i da upravo ona zna da prepozna emociju koju i sam stvaraoc želi da protka kroz svoje delo.

IMG_9665

Kao i prošlih dana, i juče je atmosfera na festivalu bila čarobna, ljudi nasmejani i po svemu sudeći zadovoljni filmovima koje su imali priliku da pogledaju. Koncert benda Stray Dogg je bilo pravo osveženje gde su se svi opustili i time završili još jedan festivalski dan. Večeras nas očekuje 11 projekcija, u kojima će, svako od nas pronaći nešto interesantno za sebe. Ulaznice se mogu kupiti na licu mesta i iznose 250 dinara po danu. Vidimo se!

IMG_9840

Autor: Bojana Šević