Početna Kultura Filmski festival “Uhvati sa mnom ovaj dan” od 18. septembra u KCNS

Filmski festival “Uhvati sa mnom ovaj dan” od 18. septembra u KCNS

0

Međunarodni filmski festival “Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film”, 15. po redu, održaće se od 18. do 24. septembra u Kulturnom centru Novog Sada.

Festival obuhvata zanimljive filmske projekcije i raznovrstan prateći program na temu invalidnosti, a svi sadržaji besplatni su za posetioce.

Prvi dani festivala, 18. i 19. septembar rezervisani su za radionice za volontere i druge radoznale na temu “Kako promovisati događaj?” i “Kako dokumentovati događaj?”. Svi zainteresovani imaju priliku da dobiju teoretska i praktična znanja iz PR-a, upotrebe društvenih mreža u svrhu promocije, kao i osnova dokumentarne fotografije i video produkcije. Prijave za radionicu poslati na mejl uhvatifilm@gmail.com .

Svečano otvaranje Festivala je u sredu, 20. septembra, od 13 časova, uz retrospektivu prethodnih festivala, izložbu nesvakidašnjih fotografija, najbolje filmove sa prošlogodišnjeg 14. Festivala.

Filmski takmičarski program trajaće od četvrtka 21. septembra do nedelje, 24. septembra. Projekcije počinju od 17 časova, nakon kojih slede razgovori sa povodom sa autorima filmova, gostima i publikom. Za četiri takmičarska dana biće prikazano ukupno 34 filmova iz 25 zemalja sveta, na temu dostignuća i izazova sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.

Međunarodni filmski festival “Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film” održava se od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti. Organizator Festivala je KAO Parnas.

Kompletan i detaljan program festivala dostupan je OVDE.

Izvor: 021.rs