Početna Kultura FOTO: Najlepša slika Novog Sada uskoro pred Novosađanima

FOTO: Najlepša slika Novog Sada uskoro pred Novosađanima

novi_sad_vuk_vukcevic_1Slikar iz Pančeva Vuk Vučković otvoriće u petak, 16. decembra, izložbu Gradovi, s kojom se proslavio i sa kojom nastavlja da oduševljava.Na izložbi će biti predstavljena dva najnovija rada – Novi Sad i New York City. Pored originala, u galeriji će biti izloženi i printovi iz serije Gradovi.

Inače, tokom trajanja izložbe će cene svih printova biti niže za 10 odsto. Otvaranje izložbe je u 19 časova u galeriji Bel Art, Bulevar Mihajla Pupina 17.

Izložba će biti otvorena do 31. decembra.

Novosađani su o slikaru koji je na najlepši mogući način, uljanim bojama na platnu, predstavio Novi Sad mogli već da čitaju na 021. Serija “Gradovi” 30-godišnjeg umetnika posvećena je svetskim destinacijama koje su njemu najdraže.

“Za jednu ovako detaljnu sliku treba mi oko šest meseci, tako da godišnje ‘proizvedem’ dva ovakva dela. Iza svakog rada stoji obimno proučavanje. Čitav jedan mesec samo postavljam sliku, određujem objekte bitne za jedan grad, tražim fotografije iz raznih uglova i, naravno, posećujem grad. S Novim Sadom već imam blizak odnos, kao i sa Beogradom, u kojem sam studirao i sa Njujorkom, u kojem sam proveo dva leta”, navodi Vučković, koji je na ovaj način spojio dve velike ljubavi – slikanje i putovanje.

Radovi ove serije stilski mogu biti definisani kao mešavina nadrealizama, naivne i psihodelične umetnosti. U njima se primećuju uticaji iz detinjstva: slikovnice, lego kocke, video igre, ali i uticaji dela starih majstora slikarstva poput Boša i Brojgela.

Autor: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here