Početna Kultura Gužvanjac na dečijoj predstavi na Novosadskoj jeseni

Gužvanjac na dečijoj predstavi na Novosadskoj jeseni

0

predstava1_thumb_medium500_331Ogromna gužva bila je danas na dečijoj predstavi “Iscepana bajka”, koju su organizovali već tradicionalno Radio 021 i Kreativni studio “Čarolija” u okviru poslednjeg dana “Novosadske jeseni”.
Roditelji su doveli decu svih uzrasta kako bi uživala u interaktivnom mjuziklu, kojem je prethodila slatka uvertira, iznenađenje u obliku slatkiša za mališane, koje je pripremila poznata novosadska poslastičarnica “Mocart”.Nakon slatkog druženja i osveženja uz prirodno ceđene sokove “Tišma”, Kreativni studio “Čarolija” izveo je predstavu “Iscepana bajka”.

predstava3_thumb_medium500_331

Predstave Kreativnog studija “Čarolija” su koncipirane na punom kontaktu sa decom, u formi kraćih, interaktivnih mjuzikla, sa naglašenom poentom, zabavnog sadržaja, duhovite, maštovite, sa mnoštvom edukativnih elemenata i svedenom scenografijom koja ne umanjuje dečju kreativnu sposobnost učestvovanja u priči.
O predstavi: Sva deca vole da slušaju ili čitaju bajke, ali često se desi da dok listaju svoje slikovnice i knjige, pocepaju listove, išaraju ih i ne vrate iscepane listove bajki na pravo mesto. Pisac, uočivši mogući veliki problem kao posledicu dečje nemarnosti, (neke “tamo” dece, koja svoje knjige ne čuvaju), upozorava decu-publiku na to da se može desiti nešto strašno sa bajkama i traži pomoć od njih. U priči ga prekida Beli zec iz “Alise u zemlji čuda”, a za njim i Snežana iz bajke “Snežana i 7 patuljaka”. Oboje van sebe, jer su izleteli iz svojih bajki, traže pisca ubeđeni da im je to on uradio. Beli zec je zauzeo Snežanino mesto, a Snežana je ostala bez bajke, jer iscepani list nije vraćen na svoje mesto. Uz mnoštvo muzičkih numera, takmičenja u poznavanju bajki, mnogo komičnih situacija i interaktivnih koreografija, njihovo “zapetljano” stanje se uz pomoć dece polako raspetljava i sve se vraća na svoje mesto.

Autor: 021