Početna Kultura Humana umetnost: “Ballet magnificat” 10. maja u Novom Sadu

Humana umetnost: “Ballet magnificat” 10. maja u Novom Sadu

0

balet_660x330

I ove godine čuvena američka baletska trupa “Ballet Magnificat”, povodom svoje svetske turneje gostuje i u gradovima naše zemlje. Ova američka trupa dolazi iz grada Džekson, iz države Misisipi, a njihove nastupe moći će da pogledaju Beograđani, Kragujevčani i Novosađani.

Celokupan nastup biće humanitarnog karaktera, kao obostrana želja organizatora, i kao ponos na prošlogodišnji njihov dolazak i nastup kada je prikupljena znatna pomoć za decu na transplantaciji bubrega.

Predstavnom “Licem k licu”, koja će se odigrati 09. maja u Domu omladine Beograda, novčana sredstva će se uputiti deci bez roditeljskog staranja, Udruženju “Centar Zvezda”. Istoimenom predstavom u Novom sadu 10. maja pomoći će se Udruženju “Izaberi život”, dok će njihova humanost prihodom od predstave “Putovanje rasipnika” 11. maja otići Udruženju “Dečja misija” iz Kragujevca.

Baletska predstava “Licem k licu”, u trajanju od dva sata, je savremena priča o dve profesionalne plesačice, koja uvodi publiku iza kulisa baletskog života.

Život prve plesačice ispunjen je neobičnom radošću i slobodom, a život druge junjakinje porocima, alkoholizmom i lakom zabavom, kao i sebičnosti, što joj ne donosi ništa osim duševne praznine i nezadovoljstva. Kontrast je napravljena između dve glavne junakinje koje se upravo sreću licem k licu jedna s drugom, odnosno, licem k licu dobra i zla.

Ova prelepa priča obuhvata delove iz klasičnog baleta “Don Kihot”, upletena sa promovisanjem moralnih i etičkih vrednosti jednog društva, uz veru i slobodu čistog duha.

Novosađani ovaj komad mogu pogledati 10. maja od 19 časova u Novosadskom pozorištu.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo/crownevent.rs