Početna Kultura Humanitarna akcija “Svim srcem za osmeh deteta”

Humanitarna akcija “Svim srcem za osmeh deteta”

0

received_792981130806814

Udruženje građana Novi Sad po drugi put organizuje projekat “Svim srcem za osmeh deteta” u sklopu kojeg će deca sa Kosova i Metohije boraviti sedam dana kod svojih vršnjaka, učenika škole “Dušan Radović” i “Žarko Žrenjanin” iz Novog Sada u periodu od 24-30.01.2016. godine. Deca iz opštine Štrpci, njih 40, uzrasta 13 i 14 godina imaće priliku da se tokom svog boravka u našem gradu, druže kroz razne aktivnosti i makar na tren rasterete svakodnevice koja baš i nije bezbrižna i lepa.

Aktivnosti će obuhvatiti posete kulturnih i istorijskih znamenitosti Novog Sada i Sremskih Karlovaca, druženje kroz sport i još mnogobrojne sadržaje edukativnog i zabavnog karaktera.

Animacija dece ovim projektom je od velikog značaja kako za decu goste tako i za same domaćine i njihovo okruženje, istakao je Goran Bajšanski, Svetski, Evropski i Mediteranski šampion u savate boksu, koji je ujedno osnivač i predsednik ovog udruženja čiji je motiv da se pomogne deci i pruže osmesi na licu.

Završno veče u okviru projekta biće obeleženo javnom manifestacijom u Hotelu Novi Sad 29.01.2016. godine sa početkom u 19 časova gde će se organizatori zahvaliti svim donatorima i učesnicima ovog humanitarnog projekta.

Autor: Bojana Šević
Foto: Promo