Početna Kultura Interaktivna promocija knjige “Muški dnevnik”

Interaktivna promocija knjige “Muški dnevnik”

0

promocija biblioteka

Pisac Dušan Pejčić je učitelj sa dvadesetpetogodišnjim iskustvom u radu sa decom i mladima, autor je dečjih TV emisija, saradnik dečjih časopisa. Dobitnik je prve nagrade dečje kritike “Dositejevo pero” za roman “Muški dnevnik” kao najbolji roman u kategoriji knjiga namenjenih starijem školskom uzrastu u 2014. godini.

promocija 1

Bibliotekarke koje rade na Dečjem odeljenju biblioteke pripremile su sa decom radionicu na temu iskazanih dilema i stavova u “Muškom dnevniku”, tako da bi se moglo reći da ovo ipak nije bila klasična promocija knjige.

promocija 3

Deca su imala prilike da se izjasne o osetljivim temama drugarstva, prvih ljubavi, škole, vršnjačkog nasilja, odnosa dečaka i devojčica, a onda sve to čuju kako je i na koji način predstavljeno u romanu.

promocija 4I opet je “Muški dnevnik” potvrdio svoju univerzalnu emociju i iskrenost i svojim kvalitetom potvrdio zašto je proglašen za najbolji roman u 2014.godini.

promocija 2

Bio sam aktivan učesnik diskusija, slušao tinejdžerska razmišljanja i dileme. Oni su se otvorili i bili beskrajno iskreni. Slušali su jedni druge i možda kao retko kad, vešto vođeni od strane Dragane i Katarine, naših dragih bibliotekarki, uspeli da bez problema iznesu i oprečne stavove. Neverovatan je osećaj kada ono što napišeš iznova i iznova inspiriše decu na razmišljanje… O radosti u njihovim očima što sam i ja tu, ne bih. Retko deca sreću živog pisca – rekao je autor ovog sjajnog romana.

Autor: Jelena Dopuđ
Foto: Dečje odeljenje gradske biblioteke u Novom Sadu