Početna Kultura Izložba “Expected Arrival” od sinoć u Galeriji na Štrafti

Izložba “Expected Arrival” od sinoć u Galeriji na Štrafti

0

Izložbeni projekat “Expected Arrival” mlade umetnice Sare Masnikose otvoren je sinoć u Galeriji na Štrafti u Novom Sadu i trajaće do 15. marta.

Mlada umetnica predstavila je novosadskoj publici svoj rad koji analizira stanja nekoliko netipičnih individua u isto takvom okruženju, koje u potpunosti odgovara njihovim radnjama. Oni uživaju u svom stanju delikatne zamrznutosti, okruženje je apstrakno, ali i pročišćeno, u potpunosti prilagođeno njihovom čekanju. Oni svojim gestom najavljuju očekivani dolazak, dok čitava scena deluje kao priprema za ono što dolazi očekivani gost.

Kreativni projekat “Expected Arrival” se posmatra kroz kontekst jedinstvene individue u vremenski nedefinisanom i neodređenom prostoru, ali u konkretnim situacijama.

Nalaze se u trenutku čekanja, i ljudi istovremeno ostaju bez sopstvenog skloništa i gube deo svoje intimnosti.

Autorka izložbe Sara Masnikosa (28) rođena je u Subotici, a osnovne studije slikarstva završila je 2020. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, i Master studije slikarstva 2021. godine, takođe u istoj instituciji.

Redovno izlaže od 2015. godine, i do sada se publici predstavila na 11 samostalnih i mnogim kolektivnim postavkama.

Takođe je učesnica brojnih projekata, radionica i likovnih kolonija, dobitnica je godišnje nagrade Departmana likovnih umetnosti AU u Novom Sadu za najuspešniji rad iz umetničke discipline Slikanje (2020).

Ona je laureat i nagrade Fondacije “Mali princ” za vrhunske rezultate u oblasti umetnosti (2021), otkupnih nagrada 48. Palete mladih koju dodeljuje KC Vrbas i Matiću u čast 2022. muzeja Horreum Margi Ravno iz Ćuprije. Član je Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine od 2022. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Galerija Bel Art