Početna Kultura Izložba “Kako vidiš biciklističku zajednicu Novog Sada”

Izložba “Kako vidiš biciklističku zajednicu Novog Sada”

0

Novosadska biciklistička incijativa u saradnji sa Školom za dizajn “Bogdan Šuput” organizuje izložbu radova mladih umetnika, na temu “Kako vidiš biciklističku zajednicu Novog Sada” u petak 29. novembra u podne, u holu škole.

Učenici su radili u grupama i pojedinačno, a vodili su ih mentori iz škole i stručnjaci iz oblasti fotografije, slikanja, vajanja i video produkcije. Kombinujući rad sa profesorima koje već poznaju i stručnjacima koje ne poznaju, mladima je ponuđen drugačiji pristup rada u poznatom okruženju, tako da su tokom nedelju dana radionica mogli da saznaju nešto novo iz oblasti umetnosti, razmišljajući pritom o biciklističkoj zajednici Novog Sada.

Mladi su na ovu temu dali različite odgovore – neki su se fokusirali na infrastrukturu, drugi na pozitivne strane biciklizma, treći na bezbednost u saobraćaju i slično. Njihovi radovi biće prikazani u holu Škole za dizajn “Bogdan Šuput” u petak 29. novembra u podne.

Ova aktivnost organizovana je u okviru projekta Pogon19 zahvaljujući podršci organizacije OPENS 2019 – Omladinske prestonice Evrope Novi Sad.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay