Početna Kultura Izložba kolektiva Likovni Departman u Fabrici

Izložba kolektiva Likovni Departman u Fabrici

0

5166-11

Umetnička grupa Likovni Departman predstaviće se radovima 26.10.2015. u SKCNS Fabrici u Novom Sadu u 20 časova.

Umetnička grupa Departman Nula nastaje u julu 2014. godine. Svoje delovanje ona deli na tri fronta: fotografski, audio-vizuelni i likovni. Likovni Departman nastaje u oktobru 2014. kao deo grupe koji se bavi istraživanjem u domenu likovnog stvaralaštva. U svom nastanku, grupa je prvo definisala određene ideje koje će kasnije nastaviti da je motivišu kroz ovih godinu dana postojanja.

Umetnici okupljeni oko Likovnog Departmana bave se čistim likovnim izrazom. Ideja grupe je da na prvo mesto stavlja likovno stvaralaštvo koje komunicira sa posmatračem bez da između dela i posmatrača postoji posrednik u formi objašnjenja dela. Zalaže se za stvaralaštvo koje direktno prenosi svoju poruku, emociju ili razmišljanje sa umetnika na posmatrača. Svi članovi čvrsto stoje iza stavova grupe da se ni u jednom trenutku u svom stvaralaštvu neće baviti umetnošću koja kritikuje društvo, politiku ili veru. Svaki član grupe na svoj način pokušava da nađe rešenje za problem kompozicije, kolorita, forme i sadržaja likovnog dela.

U okviru svoje prve izložbe kao grupe, pokušaće da sumiraju godinu dana rada i pred publiku izađu sa delima koja su, u ovom trenutku, njihov odgovor na pomenute probleme.

Članovi grupe su: Milena Nikolić, Natalija Radovanović, Nikolina Malinić, Jovana Čajović, Milan Čejović, Miloš Đorđević i Stefan Jovanović.

Gosti izložbe su: Aleksandra Trajković, Dragutin Jegdić, Kristina Oparušić, Maja Zorić, Milica Dukić, Sandra Janjatović, Sava Kesić.  

Izvor: mojnovisad.com