Početna Kultura Izložba “Mediteran nekad i sad” od četvrtka u Beljanskom

Izložba “Mediteran nekad i sad” od četvrtka u Beljanskom

0

Izložba “Mediteran nekad i sad” biće otvorena u četvrtak, 2. avgusta u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Izložba je realizovana u saradnji Akademije umetnosti i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

Na otvaranju će se publici obratiti Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti, Milana Kvas, v. d. upravnika Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, prof. Goran Despotovski, koordinator projekta i Jasmina Jakšić Subić, viši kustos Spomen-zbirke i autorka koncepta izložbe.

Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 19. avgusta.

“Mediteran nekad i sad” zamišljen je kao istraživački proces, praćen kroz radne sastanke, analizu radova u okviru glavne postavke izložbe “Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog” i realizaciju novonastalih radova studenata učesnika. Autori su se oslanjali na asocijativne elemente slika iz postavke “Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog”, klasičnog postupka u njihovom stvaranju i zabeleženog specifičnog trenutka vremena nekad, da bi svojim idejama i novim alatima i materijalima iskazali doživljaj Mediterana danas.

U pomenutoj izložbi izlagaće osmoro studenata Osnovnih akademskih studija, Studijskog programa likovnih umetnosti, modula slikanje, Akademije umetnosti u Novom Sadu: Aleksandra Novaković, Milena Herceg, Jelena Bursać, Natalija Ranković, Aleksandra Bulajić, Rastko Lečić, Adrien Ujhazi i Vukašin Raduški. Uz prof. Gorana Despotovskog, koordinator projekta je i Ana Vrtačnik, stručni saradnik Akademije.

O izložbi:

Izložbom “Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog” otvaraju se nova sagledavanja jedne od najznačajnijih zbirki moderne umetnosti kroz posebne tematske okvire. Izložbu prati i bogat program, uz smenjivanje manjih postavki koje dodatno akutelizuju temu Mediterana. Izložba traje do 2. septembra.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija