Početna Kultura Izložba “Novo lice Novog Sada” od sutra u Muzeju Vojvodine

Izložba “Novo lice Novog Sada” od sutra u Muzeju Vojvodine

0

Izložba Muzeja Vojvodine Novo lice Novog Sada – priče iz Legata Jovana Dejanovića održaće se u sredu, 15. januara 2020, u 13 časova u holu Srpskog narodnog pozorišta.

Izložba je nastala iz želje da se javnosti prezentuju brojni predmeti, fotografije i dokumenta iz Legata koji je Jovan Dejanović 2017. godine darivao Muzeju Vojvodine. Posredstvom darovane građe kustosi Dejan Bolorin i Vojislav Martinov prikazaće najvažnije momente iz istorije razvoja Novog Sada u periodu od 1974. do 1982, odnosno u vreme dva mandata gradonačelnika Jovana Dejanovića.

Izložba je realizovana uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Gradske uprave za kulturu Novog Sada.

Epoha Jovana Dejnaovića ostala je upamćena kao vreme dinamičnog razvoja Novog Sada u kojem su ostvareni brojni projekti koji su trajno promenili lice grada. Izgrađen je Most slobode, zgrada SNP-a, SPENS, veći broj osnovnih škola i predškolskih ustanova. Takođe su tih godina podignuti novi stambeni blokovi na Limanima, a započeta je i izgradnja Novog Naselja. Tih godina centar Novog Sada je pretvoren u šetalište, a brojne visoke delegacije su posećivale grad koji je prerastao u pravi regionalni politički, turistički, industrijski i kulturni centar.

Jovan Dejanović preminuo je u Novom Sadu 1.6.2019. godine.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay