Početna Kultura Izložba “Novosadski fotografi inspirisani Milanom Konjovićem” u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Izložba “Novosadski fotografi inspirisani Milanom Konjovićem” u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

0

U sklopu izložbe “Konjović iz novosadskih kolekcija” u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, kompanija “Color Media Communications” organizuje izložbu “Novosadski fotografi inspirisani Milanom Konjovićem”.

Devet fotografa snimilo je fotografiju inspirisanu jednim od Konjovićevih dela, a sve fotografije će biti izložene u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog od 6. decembra u okviru aktuelne izložbe.

Fotografi koji učestvuju u projektu su: Jaroslav Pap, Nenad Mihajlović, Radivoj Hadžić, Bojana Andrić, Tijana Henn, Aleksandar Miškov, Aleksandar Kamasi, Gordana Jović Atlagić i Mladen Sekulić.

Inspirisale su ih Konjovićeve slike: “Šuma” (1913), “Suncokreti” (1972), “Porušena crkva u Ledincima” (1947), “Srušeni Rakovac” (1947), “Lukac, karirana salveta (Luk i slanina)” (1951) , “Ćira Falcione” (1944), “Lopud (Pristanište na moru)” (1926), “Moj atelje” (1930) i “Konavljanka na sofi” (1935).

Program 6.12. u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog:

19h – predavanje Galerija “Milan Konjović” u Somboru, predavač Nebojša Vasić, kustos galerije

19:30 – otvaranje izložbe

– mr Milana Kvas, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog
Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe

Fotografije će od 9. decembra, nakon izložbe, biti izložene na panoima na Trgu slobode, u okviru festivala “Novosadski Winter Fest”.

Sličan projekat realizovan je 2014. i 2015. godine u Galeriji slika Sava Šumanović u Šidu i Galeriji slika Milan Konjović u Somboru.

Autor: NsHronika
Foto: Promo