Početna Kultura Izložba “Scenska Laboratorija” prikazaće radove studenata FTN-a

Izložba “Scenska Laboratorija” prikazaće radove studenata FTN-a

0

scenska_laboratorija_o_izlozbi

U Muzeju savremene umetnosti u Novom Sadu, u utorak 12. januara, biće prikazana izložba studentskih radova pod nazivom “Scenska Laboratorija”.

Svi zainteresovani moći će da vide radove sa Katedre za umetnost primenjenu u arhitekturi, tehnici i dizajnu studenata Fakulteta tehničkih nauka svakoga dana, sve do 20. januara, uživajući povremeno i u pratećem programu njihovih kolega sa doktorskih studija scenskog dizajna.

Scenska Laboratorija predstavlja izložbu studentskih radova nastalih tokom nastave. Izložbu čine tri celine:

Prva celina nosi naziv SREDSTVA i govori o razvijanju izražajnih sredstava studenata, tj. njihovom učenju i ovladavanju sredstvima kroz upotrebu različitih formi, medija i postupaka. Tu će biti prikazane brojne skice, crteži, kolaži, makete, objekti i skulpture.

Druga celina – IZRAZI, prikazuje razvoj različitih vrsta izraza kroz izložene fotografije, video zapise i zvučne instalacije nastale u okviru radionica.

I treća celina nazvana REFLEKSIJE govori o odrazu nastave na druge obrazovne i umetničke procese i projekte u formi dva dokumentarna filma – „Granica“ i „Proces ili Šta je stvarno VAŽNO za mene“.

Autor: NsHronika
Foto: MSUV