Početna Kultura Izložba slika „Kamen, papir, makaze“ dolazi u Novi Sad

Izložba slika „Kamen, papir, makaze“ dolazi u Novi Sad

0

Nakon Holabruna, Dortmunda i Ljubljane, izložba slika „Kamen, papir, makaze“ dolazi u Novi Sad. Postavka se otvara u ponedeljak i deo je sedmog izdanja projekta umetničke razmene “Art links Kulturnog centra Novog Sada. Svoje radove će na izložbi predstaviti umetnici iz Novog Sada i Madrida.

Upravo zbog toga se ovogodišnje izdanje izložbe realizuje u okviru navedenog projekta. Novosađani i gosti Novog Sada će imati priliku da posete izložbu zahvaljujući saradnji Kulturnog centra i Udruženja špansko-srpskog prijateljstva „Ivo Andrić“ iz Madrida.

Na izložbi će svoje radove predstaviti dvadeset slikara, deset iz Madrida i isto toliko iz Novoga Sada, kaže urednica Likovnog programa Kulturnog centra Novog Sada Maja Erdeljanin.

Udruženje špansko-srpskog prijateljstva „Ivo Andrić“ iz Madrida osnovano je pre nekoliko godina u cilju promocije srpske kulture u Španiji. Zahvaljujući radu udruženja organizuju se ciklusi filmova iz Srbije, promocije knjiga, izložbe slika i mnoga druga umetniča dešavanja.

O saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada i realizaciji ovogodišnje izložbe „Kamen, papir, makaze“ govori likovni umetnik i član udruženja Nikola Srdić.

Titulu Evropske prestonice kulture Madrid je imao pre tačno trideset godina. Izložba „Kamen, papir, makaze“ otvara se u Studentskom kulturnom centru Novog Sada u ponedeljak 18. jula u 20h i trajaće do 25. jula.

Gosti na otvaranju biće članovi Instituta Servantes u Beogradu i predstavnici španske ambasade u Srbiji.

Izvor: rtv.rs
Foto: Kulturni Centar Novog Sada