Početna Kultura Izložba slika “Rajska reka kao Garavi sokak!

Izložba slika “Rajska reka kao Garavi sokak!

0

IMG_0208

Izložbu slika Nikole Brkanovića „Rajska reka kao Garavi sokak“ svečano je otvorio likovni i knjižvni kritičar Draško Ređep u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Otvaranje su upotpunili Dragan i Dušan Krstić sa svojom bendom “Duo Kroš”, koji su muzikom dočarali izložene slike.
Posetiocima, koji su se u toploj atmosferi osetili kao da se nalaze u jednom od sokaka koje je Brkanović naslikao, priređen je pravi mali vremeplov.
“Garavi sokak je, za ovog slikara, autentičan alibi naše prigušenosti, provincijalnih navika, ponašanja kao takvog. Autor je stvarajući moćne arterije Dunava pomalo zagonetan i uvek drugačiji garavi sokak slikao bez distance. Brnkanović je slikajući Dunav ponovo osvojio svetlost i opčinio nas svim tim predelima, pejzažima i bojama koje oni donose”, rekao je Ređep.

IMG_0181

Nepredvidljiva linija koja se oslikava na svakom autorovom delu, Ređepa podseća na predeo u kojem je autor živeo, od Dalja do Sombora. Slikajući sokake, autor je preneo boje dana, ali i noći koje nekada podsećaju na čergarski život, zbog detalja koji se pojavljuju na slikama.
Nikola Brknović, zahvalio se posetiocima što su na otvaranje izložbe došli u velikom broju
“Za mene ovo nije mali salon, već veliki. Za svakog slikara otvaranje izložbe predstavlja veliki dan, tako se i ja osećam večeras”, rekao je autor.
Izložba se može pogledati do 26. aprila.

IMG_01101

Autor: NsHronika.rs