Početna Kultura Izložba slika Snežane Petrović

Izložba slika Snežane Petrović

0

mit o pegazu

Za večeras u 19.00 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Novog Sada najavljeno je otvaranje izložbe radova novosadske autorke mlađe generacije Snežane Petrović sa naslovom “Mit o Pegazu”.
Postavka obuhvata slike, crteže i objekte iz ciklusa “Mit o Pegazu”, od kojih je deo predstavljen u galeriji Kulturnog centra Novog Sada, a drugi deo je izložen u obližnjoj Galeriji “La vista”.

Snežana Petrović je diplomirala na Odseku grafike Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Milana Stanojeva, magistrirala u klasi prof. Radovana Jandrića i doktorirala je na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti pod mentorstvom prof. Radovana Jandrića.

Ona trenutno radi kao docent na predmetu grafika na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta Edukons u Sremskoj Kamenici. Ova autorka je do sada učestvovala na preko sedamdeset grupnih i na petnaest samostalnih izložbi u zemlji i u inostranstvu, dobitnica je više značajnih priznanja, među kojima se izdvaja specijalna nagrada žirija “Premio Acqui” na Međunarodnom bijenalu grafike u gradu Akva Terme u Italiji. Radovi Snežane Petrović nalaze se u kolekcijama mnogih galerija i muzeja u Srbiji, Italiji, Rusiji, Mađarskoj, Engleskoj, Maleziji i u SAD.

Izložba će trajati do 6. decembra.

Autor: RTV