Početna Kultura “Jami distrikt” najbolja predstava 63. Sterijinog pozorja

“Jami distrikt” najbolja predstava 63. Sterijinog pozorja

“Jami distrikt” Milene Bogavac, u režiji Kokana Mladenovića, najbolja je predstava 63. Sterijinog pozorja, odlučio je žiri kojim je predsedavala kostimografkinja Maja Mirković.

Nagradu za režiju dobio je Kokan Mladenović za predstavu “Jami distrikt”. Nagrada za najbolji tekst savremene drame otišla je Mileni Bogavac za tekst predstave “Jami distrikt”.

Nagradu publike za najbolju predstavu, sa prosečnom ocenom 4,77, dobilo je ostvarenje “Črna mati zemla” u režiji Dore Ruždjak Podolski.

Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje dobili su Bojan Žirović za ulogu u predstavi “Carstvo nebesko – epika balkanika”, Jelena Graovac za ulogu u predstavi “Jami distrikt”, Nina Nešković takođe za ulogu u predstavi “Jami distrikt” i Bojana Zečević za ulogu Emilije u predstavi “…I ostali”.

Glavne i ostale Sterijine nagrade biće svečano uručene večeras u 20 sati u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni “Pera Dobrinović”, gde će potom u čast nagrađenih biti izvedena predstava “Ulica usamljenih automobila” Narodnog pozorišta Niš i Sterijinog pozorja.

Na ovogodišnjem Pozorju, od 26. do 3. juna, takmičilo se devet predstava u selekciji Nacionalne drame i pozorišta.

Izvor: 021
Foto: Promo