Početna Kultura Jasna Đuričić ovogodišnja dobitnica nagrade “Žanka Stokić”

Jasna Đuričić ovogodišnja dobitnica nagrade “Žanka Stokić”

jasna djuricic

Glumica Jasna Đuričić dobitnica je ovogodišnje nagrade “Žanka Stokić”, a priznanje joj je danas uručeno na svečanosti u Narodnom pozorištu. Ona se zahvalila žiriju što su je odabrali, ali i glumici Miri Stupici za sve što je učinila za Žanku Stokić: “Postoje priče koje treba ponavljati, zato što su strašne, da se ne zaborave i da se ne ponove”.

“Ne mogu u ovom trenutku da ne kažem da sam jedan od retkih umetnika koji je u pola godine dobio dva važna priznanja – Dobričin prsten i sada ‘Žanku’. To je vrlo čudno, između Dobrice i Žanke, ja mala Jaca iz Rume”, rekla je Jasna Đuričić.

Žiri je u svom obrazloženju nagrade naveo da je Jasna Đuričić “sposobna da komiku plasira bez glumačkih preterivanja i podilaženja publici, a tragediji da daruje istinsku uzvišenost koja ne prelazi u patos”.

Žiri je dobitnici uručio statuetu Žanke Stokić, a novčanu nagradu dodeljuju Večernje novosti, umesto Narodnog pozorišta, jer je pozorištu naređeno da novčane nagrade ne sme više da deli, pošto se to smatra nenamenskim trošenjem novca.

Autor: Fonet
Foto: Printscreen