Početna Kultura “Kako ja ovo sinu da objasnim?”: Premijera predstave protiv ekstremizma

“Kako ja ovo sinu da objasnim?”: Premijera predstave protiv ekstremizma

0

Premijera predstave “Kako ja ovo sinu da objasnim?” reditelja Vojislava Arsića će se održati u petak, 14. decembra u Pozorištu Mladih od 20.30 u Novom Sadu.

Predstava “Kako ja ovo sinu da objasnim?” govori o ekstremizmu, kako do njega dolazi i koje su njegove posledice. Prikazuje lične priče, ali i teorijski objašnjava i razvrstava činioce ekstremizma.

U predstavi igraju mladi glumci i glumice Dejan Maksimović, Ema Muratović, Jelena Simić i Rade Maričić. Muziku komponovala Irena Popović Dragović, pokret potpisuje Andreja Kulešević.

Cilj ovog autorskog rada je da mlade upozna sa svim oblicima tog problema, da im pokaže da je prvi korak u prihvatanju drugačijeg prihvatanje sopstvenih stereotipa i predrasuda. Osveštavanjem sopstvenog ekstremiste, naći ćemo način da se izborimo sa njim.

“Neke scene pisane su sa željom da se ljudima objasni teorijski aspekt problema ekstremizma. U drugima pokušavam da se razračunam sa sopstvenim (ne)znanjem.” –  dramaturg predstave Filip Grujić.

Karte za premijeru koštaju 800 dinara i mogu se rezervisati pozivom na broj 0604088864. Preuzimaju se pred početak predstave od 20 sati na Maloj sceni Pozorišta Mladih.

Foto: Promo