Početna Kultura Kaleidoskop kulture se zatvara performansima i koncertima kod Češkog magacina

Kaleidoskop kulture se zatvara performansima i koncertima kod Češkog magacina

0

Zatvaranje Kaleidoskopa kulture u Novom Sadu biće održano danas 29. septembra, simbolično u 20:21 čas, ispred tzv. Češkog magacina (kod Studentskih domova A i B)

Kada sat otkuca 20:21 mladi umetnici će održati multumedijalni performans kroz različite umetničke forme, uz svetlosni spektakl i nastup poznate pop pevačice Lena Kovačević.

Sem nje nastupiće i novosadska umetnička grupa “Alice in WonderBand”. Tehnikom korišćenja tela kao instrumenta, Marko Dinjaški i Ana Vrbaški će se kroz svoj performans predstaviti publici kako glasom tako i scenskim pokretom koji je jedinstven kod nas.

Novosađani koji budu posetili zatvaranje uživaće i u nastupu gudačkog kvarteta orkestra “Kamerata Akademika” koji će izvoditi kompoziciju “Pannonia Boundless” Aleksandre Vrebalov. Šest minuta virtuoznosti koja se bazira na motivima romske muzike, izvešće Erne Švan (violina), Ana Klem Aksentijević (viola), Vladimir Ćuković (violina) i Marko Miletić (violončelo).

Za ljubitelje “tvrđeg” zvuka, Altrfank će puštati elektronsku muziku u trajanju od šest minuta koja će biti fokusirana na ples.

Kaleidoskop kulture je jedinstveni projekat Fondacije Novi Sad 2021 u kojem se u prethodnih pet nedelja Novosađanima predstavilo više od 1.000 stranih i domaćih umetnika i to na više od 80 lokacija.

Izvor: 021
Foto: Fondacija Novi Sad 2021