Početna Kultura “Karaoke bitka” za Novi Sad

“Karaoke bitka” za Novi Sad

0

Savet_gradjana_FUS_2015_foto3-e1431945571235

Deo programa ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača biće i “Karaoke bitka”, amatersko pevačko takmičenje namenjeno svim Novosađankama i Novosađanima koji vole, znaju ili barem misle da znaju dobro da pevaju.

“Karaoke bitka” biće održana drugog dana Festivala uličnih svirača, u petak, 4. septembra, na festivalskoj maloj bini u Zmaj Jovinoj ulici. Nadmetanje će trajati od 22 sata do pola sata iza ponoći.

Ovo takmičenje imaće i posebnu draž, jer pevači neće predstavljati samo sebe, već i kraj iz kog dolaze, pa će pobednici takmičenja osvojiti za svoj kvart zanimljivu i neobičnu klupu, koja je delo umetnika Stefana Stanojevića i koja će posle festivala biti postavljena u kraju grada iz kog pobednici dolaze.

Ideja festivalskog karaoke nadmetanja zapravo i jeste da se uz pomoć muzike i pokazanog pevačkog dara ulepša neki deo Novog Sada, odnosno da se – u vremenu dominirajuće destrukcije i nasilja – uz pomoć nečijeg talenta ulepša lokalna zajednica, neki parkić, igralište, prilaz zgradi ili travnjak.

Prijavljivanje za Karaoke bitku trajaće do 30. avgusta u 20 sati.

Imena finalista, odnosno zvaničnih karaoke takmičara ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača biće objavljena 1. septembra na sajtu festivala.

Autor: mojnovisad.com