Početna Kultura KC Novi Sad: Venecuelanci digli publiku na noge!

KC Novi Sad: Venecuelanci digli publiku na noge!

0

Veče posvećeno venecuelanskoj kulturi održano je u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Ambasada Bolivarske Republike Venecuele u Srbiji i KCNS Novosađanima su pripremili nezaboravni muzičko-plesni program na kojem se i publika digla na noge.

venecuela

Grupa mladića i devojaka u nacionalnoj nošnji, članovi grupe venecuelanskog folklora „Sandra Rodriges” iz Belorusije, predstavili su pet vrsta plesova sa severa, juga, zapada, istoka i centralnog dela Venecuele. Osim članova venecuelanskog folklora, u programu je učestvovao Hose Feliks Sebaljos,venecuelanski pevač i kompozitor koji živi u Srbiji.

IMG_1661

Kulturni centar Novog Sada ugostio je konzula Ambasade Venecuele u Beogradu, Darvina Antonija Kastilja i diplomatu Oskara Suloaga. Darvin Antonio Kastiljo zahvalio se Kulturnom centru Novog Sada na toploj dobrodošlici i promociji venecuelanske kulture.

“Imamo čast da prikažemo svoju kulturu, a večeras su Novosađani imali priliku da vide i osete muziku, ples i emociju koju ima narod Venecuele. Osim kompozitora i pevača Hosea Sebaljosa, predstavljeni su tradicionalni plesovi koji su nastali sredinom 19. veka”, rekao je Darvin, dodavši da plesovi koju su predstavljeni imaju svoju priču i značaj za venecuelanski narod.

IMG_1689

Autor: Life Content