Početna Kultura Komedija “Hor bečkih dečaka” u Novom Sadu

Komedija “Hor bečkih dečaka” u Novom Sadu

0

Nakon prvog izvođenja na teritoriji Novog Sada, prošlogodišnjeg održavanja i sjajnog nastupa u pozorištu “Studiju M”, koji je naišao na odličan prijem kod publike i na njenu izraženu želju da joj ponovo prisustvuju, ponovno izvođenje predstave, ovaj put već 65 to po redu, “Hor bečkih dečaka” možete pogledati u velikoj dvorani “Pozorišta mladih”, 16. maja sa početkom u 20 časova.

Komedija “Hor bečkih dečaka” je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost i preživljavanje. Moćno oružje im je vedrina i optimizam. Radnja je smeštena u bečki ćumez, podrum bez prozora i dnevnog svetla. Tu je i jedan krevet, i jedan TV na izdisaju i nekoliko pacova…

Vule i Aca žive u improvizovanom životom radeći improvizovane poslove. Za bečku improvizaciju života je zadužen Džoni, gastarbajter druge generacije koji pomaže svojim zemljacima da se snađu u tuđini. A u životu našeg čoveka u teškim vremenima postoji jedan trenutak kada zdravim humorom počnu da se odnose prema svemu – sebi, životu, mogućnostima, uspehu, neuspehu… To je posebna kategorija srpske duhovnosti i šala na račun sopstvenog mentaliteta, zbog koje ova predstava može da se nazove i ”genetska komedija”.

Uloge u ovoj predstavi tumače doajeni našeg glumišta: Predgrag Ejdus, Boda Ninković i Irfan Mensur.

Premijera ove predstave je održana u “‘YugoArt” produkciji, u decembru 2016. godine i od tada je svakim izvođenjem prihvatana kod publike sve bolje i bolje. Takođe je naišla i na veoma pozitivne stručne kritike, te ja uvrštena i u repertoar festivala “46. Dani komedije u Jagodini” kada je Irfan nagrađen”‘Zlatnim ćuranom” kao najbolji reditelj i Kovinske pozorišne svečanosti.

Izvor: RTV
Foto: Promo