Početna Kultura Koncert grupe “Wind Singers” iz Mađarske na brodu “Zeppelin”

Koncert grupe “Wind Singers” iz Mađarske na brodu “Zeppelin”

0

wind singers web

Koncert vokalne grupe “WIND SINGERS” iz Mađarske biće održan u petak, 23. oktobra, sa početkom u 20 časova na brodu “Zeppelin”. Ulaz na ovaj koncert je slobodan za sve ljubitelje pop-džez muzike.
“WindSingersi” osvajaju publiku neposrednim kontaktom uz dozu nenametljivog i simpatičnog humora.
Ova vokalna akapela grupa iz Mađarske, koja pretežno izvodi hitove džez i pop muzike u sopstvenim aranžmanima, kao i autorske kompozicije Viktora “Kajamara” Mađarovarija, basa u grupi.
Sastav je osnovan 2011. godine. Prvih godina ansambl nastupa širom Mađarske, a potom i izvan granica svoje matične zemlje.

U leto 2013. učestvuju na Međunarodnom vokalnom akapela takmičenju u Gracu, gde osvajaju srebrnu medalju u kategoriji pop muzike. Krajem te godine njihov prvobitni sastav se transformiše: dva ženska vokala – Nora Tasi i Veronika Feldi napuštaju grupu, a umesto njih članice grupe postaju Fani Gazda i Sintija Horvat. U novoj postavi nastavljaju da priređuju brojne nastupe na različitim mestima, ostvarujući turneje u Mađarskoj i šire. Godine 2014. ponovo učestvuju na takmičenju u Gracu, gde ovaj put osvajaju dve medalje – srebrnu u kategoriji džeza i bronzanu u žanru pop-muzike. Krajem 2014. dobijaju stipendiju Programa Tamaša Čeha za rezultate koje su do tada postigli.

Ako u sebi nosite makar jednu jedinu varnicu akapela groznice, a date šansu ovim muzičarima, „WindSingersi” će napraviti muzički požar i prirediti vam nezaboravni šou!

Autor i foto: NsHronika.rs