Početna Kultura Koncert grupe “Wind Singers” iz Mađarske na brodu “Zeppelin”

Koncert grupe “Wind Singers” iz Mađarske na brodu “Zeppelin”

wind singers web

Koncert vokalne grupe “WIND SINGERS” iz Mađarske biće održan u petak, 23. oktobra, sa početkom u 20 časova na brodu “Zeppelin”. Ulaz na ovaj koncert je slobodan za sve ljubitelje pop-džez muzike.
“WindSingersi” osvajaju publiku neposrednim kontaktom uz dozu nenametljivog i simpatičnog humora.
Ova vokalna akapela grupa iz Mađarske, koja pretežno izvodi hitove džez i pop muzike u sopstvenim aranžmanima, kao i autorske kompozicije Viktora “Kajamara” Mađarovarija, basa u grupi.
Sastav je osnovan 2011. godine. Prvih godina ansambl nastupa širom Mađarske, a potom i izvan granica svoje matične zemlje.

U leto 2013. učestvuju na Međunarodnom vokalnom akapela takmičenju u Gracu, gde osvajaju srebrnu medalju u kategoriji pop muzike. Krajem te godine njihov prvobitni sastav se transformiše: dva ženska vokala – Nora Tasi i Veronika Feldi napuštaju grupu, a umesto njih članice grupe postaju Fani Gazda i Sintija Horvat. U novoj postavi nastavljaju da priređuju brojne nastupe na različitim mestima, ostvarujući turneje u Mađarskoj i šire. Godine 2014. ponovo učestvuju na takmičenju u Gracu, gde ovaj put osvajaju dve medalje – srebrnu u kategoriji džeza i bronzanu u žanru pop-muzike. Krajem 2014. dobijaju stipendiju Programa Tamaša Čeha za rezultate koje su do tada postigli.

Ako u sebi nosite makar jednu jedinu varnicu akapela groznice, a date šansu ovim muzičarima, „WindSingersi” će napraviti muzički požar i prirediti vam nezaboravni šou!

Autor i foto: NsHronika.rs