Početna Kultura Koncert sastava “Duo Auret” u Kulturnom centru Novog Sada

Koncert sastava “Duo Auret” u Kulturnom centru Novog Sada

0

aurette-8

Kamerni sastava “Duo Auret”, koji čine Katalin Erstaj (lauta) i Lucija Rozno (sopran), održaće se sutra od 20 časova na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada. Ovaj muzički sastav dolazi iz Češke i novosadskoj publici predstaviće dela posvećena lauti, kao i obrade dela najznačajnijih čeških kompozitora Leoša Janačeka i Bohuslava Martinua, ali i savremenih autora kao što je Miloš Štedron.

Ove mlade umetnice spaja duboko interesovanje za interpretaciju dela za glas i lautu, koja su komponovana u 16. i 17. veku.
Kao solistkinje sarađuju sa baroknim ansamblima: Musica Florea, Ensemble Inégal, Hoffmusici, Hipocondria ensemble, Ensemble Fiorello, Cappella Mariana, Ensemble Sporck, Ensemble Societas Incognitorum. Do sada su nastupale na međunarodnim festivalima u Republici Češkoj, Slovačkoj, Holandiji i Nemačkoj.
Projekat Češke pesme za lautu je ciklus koncerata dua Aurette u Beogradu i Novom Sadu, koji su organizovani pod pokroviteljstvom Državnog fonda kulture Republike Češke i Ambasade Republike Češke u Beogradu. Dramaturgiju koncerata karakteriše specifičan instrumentalni sastav u čijoj interpretaciji dolaze do izdažaja dela posvećena lauti, koja je jedan od najstarijih instrumenata u ljudskoj istoriji.

Autor: NsHronika.rs