Početna Kultura Koncert violinistkinje Renate Zime 11. septembra u Gradskoj kući

Koncert violinistkinje Renate Zime 11. septembra u Gradskoj kući

0

U okviru ciklusa “Mlade zvezde u usponu“, Muzička omladina Novog Sada organizuje koncert violinistkinje Renate Zime, u ponedeljak, 11. septembra u Gradskoj kući.

Na programu su dela Ludviga van Betovena, Volfganga Amadeusa Mocarta i Sezara Franka.

Ulaz je sloboda, a počinje u 20 časova.

Renata Zima je rođena 1995. godine u Novom Sadu, u muzičkoj porodici. Od početka svog školovanja nastupa na brojnim takmičenjima kao solista i kao član različitih kamernih ansambala, osvajajući najviša priznanja (više od 30 nagrada). Pohađala je majstorske kurseve kod profesora Igora Koretija (Italija), Ina Mirkovića (Hrvatska), Megumi Tešime (Japan), Dejana Bogdanovića (Italija), Kristine Šuklar (Austrija), Olega Pokhanovskog (Kanada), Jevgenija Epštajna (Izrael).

Učestvovala je u radu (2012. i 2013) međunarodnog simfonijskog orkestra “Triorca”, koji ujedinjuje mlade svirače iz tri zemlje.

Bila je član Vojvođanskog omladinskog kamernog orkestra (od 2007. do 2012), s kojim je 2011. godine nastupala kao solista na turneji po Vojvodini.

U julu 2014. godine upisuje se na Akademiju umetnosti u Gracu, u klasi prof. Vesne Stanković, gde je trenutno student četvrte godine akademskih studija. Držala je solističke koncerte u Zrenjaninu, Kuli i Kikindi, a s orguljašem Stjepanom Molnarom – u Somboru i Vukovaru.

U septembru prošle godine nastupila je u Novom Sadu u Svečanoj sali Gradske kuće.

Izvor: 021.rs
Foto: Gradska kuća