Početna Kultura Konferencija K.A.T. (kultura, aktivizam, teorija) u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Konferencija K.A.T. (kultura, aktivizam, teorija) u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

0

Konferencija K.A.T. (kultura, aktivizam, teorija) posvećena temi “Umetnost u obrazovanju: interakcije“, održaće se u Novom Sadu, 22. i 23. novembra 2017. godine u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u organizaciji Saveza feminističkih organizacija “(Re)konekcija”.

Projekat podržava i sufinansira Fondacija » Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture«.

Ovom konferencijom Savez feminističkih organizacija “(Re)konekcija” tematizuje ulogu umetnosti u obrazovanju, sa ciljem da istraži transformativni kapacitet interakcije umetnosti i pedagogije na različitim nivoima i u različitim sferama obrazovanja, od institucionalnog do neformalnog.

Učesnice su umetnice različitih vokacija, pedagoškinje, teoretičarke i aktivistkinje iz Srbije i regiona: Katalin Ladik, Nina Živančević, Ivana Vujić, Branka Parlić, Vladislava Gordić Petković, Jelena Anđelovska , Maja Solar,Barbara Blasin, Gordana Stojaković, Zdenka Valent Belić, Branka Miličić Barbul, Sanja Kojić Mladenov, Andrea Palašti, Isidora Todorović, Selma Selman.

Izlaganja i prezentacije započinju u sredu 22.11.2017. u 11h. Osim govornog programa tokom konferencije održaće se radionice sa učenicama/ima osnovnih i srednjih škola u organizaciji Dečjeg kulturnog centra, SŠ “Svetozar Miletić”i Galerije Matice srpske, promocije knjiga kao i izložba umetničkih radova, publikacija, foto dokumentacije, video i muzičkih zapisa učesnica konferencije.