Početna Kultura Konkurs “Novi Sad – tako blizu, a tako daleko” o biciklističkoj infrastrukturi...

Konkurs “Novi Sad – tako blizu, a tako daleko” o biciklističkoj infrastrukturi u Novom Sadu

0

Novosadska biciklistička inicijativa organizuje foto konkurs “Novi Sad – tako blizu, a tako daleko” sa idejom da uporedimo sjajne i loše primere biciklističke infrastrukture u Novom Sadu i drugim gradovima Evrope.

NSBI se ugleda na Amsterdam i članovi organizacije rade na tome da svakim danom budemo sve bliži tom idealu, ali ipak imamo još mnogo posla kako bismo dostigli udobnost svetskog lidera u gradskom biciklizmu.

Zato nas zanima šta naši sugrađani vide kao sjajne poteze ili primere u novosadskoj biciklističkoj infrastrukturi, a za koje smatraju da su neslavni pokušaji funkcionalnih staza?

Novosađani i oni koji vole da bicikliraju u Novom Sadu mogu da pošalju do 6 fotografija do 4. novembra na konkurs@nsbi.org.rs i najbolji radovi će biti izloženi početkom decembra. Prva tri mesta očekuju i bici nagrade!

Tehnički uslovi:

Minimalna rezolucija fotografija: 6 megapiksela (rezolucija 3,000 x 2,100 piksela). Fotografije u digitalnom formatu treba slati kao:

fajl visoke rezolucije: jpeg format najvišeg kvaliteta (npr. sačuvan u Adobe Lightroom, kvalitet nivoa 100).

Naziv fajla mora sadržati ime fotografa te mesto (ulica) i broj fotografije (1-6) (primer: ImePrezime_MestoFotografije_1)

Autori fotografija moraju biti nosioci prava na fotografije prijavljene na konkurs. Fotograf zadržava autorska prava na fotografije u svakom trenutku, a njegovo/njeno ime će biti ispisano uz fotografiju svaki put kada je fotografija objavljena.

Prijavom na konkurs, učesnici daju organizatoru pravo na besplatno korišćenje fotografija u sledeće svrhe:

· Izložbe koje se organizuju u okviru konkursa

· Objavljivanje fotografija u štampanoj i/ili elektronskoj publikaciji organizatora i na njihovim internet stranicama;

· Korišćenje fotografija u svrhu oglašavanja izložbi i konkursa, kako u publikacijama organizatora tako i u štampi.

Izvor: RTV
Foto: nsbi.org.rs