Početna Kultura KS Rumenka: Prolećne dečije radosti povezuju dva Uskrsa

KS Rumenka: Prolećne dečije radosti povezuju dva Uskrsa

0

Izložba vaskršnjih dečijih radova biće otvorena danas, 16. aprila u Kulturnoj stanici Rumenka, u okviru tradicionalne manifestacije Prolećne dečije radosti.

Radovi su nastali u okviru umetničke radionice koju je KS Rumenka organizovala za decu u školskom boravku OŠ „Sveti Sava” u Rumenki.

Izložba traje do 25. aprila, a za posetioce će biti otvorena radnim danima od 10 do 15 časova i vikendom od 17 do 19 sati.

Uprkos pandemiji, Kulturna stanica Rumenka je i ove godine posvetila manifestaciju Prolećne dečije radosti najradosnijem hrišćanskom prazniku, Uskrsu, i po gregorijanskom i po julijanskom kalendaru, slaveći tako bogatstvo konfesija i nacionalnu i etničku raznolikost sredine.

Kulturna stanica Rumenka je deo mreže kulturnih stanica širom Novog Sada, jedinstvenog modela kulture u ovom delu Evrope, pokrenute u sklopu projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Više o događajima u kulturnim stanicama možete pronaći na zvaničnom sajtu: kulturnestanice.rs.

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Kontroliše se maksimalan broj ljudi u zatvorenom prostoru. Organizator zadržava pravo izmene održavanja programa i formata događaja ili odlaganja u slučaju promene epidemioloških mera.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo/NS2021