Početna Kultura Letnja džez akademija od 15. jula

Letnja džez akademija od 15. jula

Letnja džez akademija “Novi Sad – Dortmund” koju, po sedmi put, organizuje Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa Muzičkom školom “Isidor Bajić”, biće održana od 15. do 22. jula.

Zainteresovani polaznici mogu da se prijave do 14. jula, a prijavni list mogu da pronađu na sajtu www.kcns.org.rs ili da lično popune prijavu u prostorijama KCNS, radnim danima od 10 do 14 sati, navode organizatori.

– Na Akademiju će i ove godine doći 10 muzičara iz Dortmunda. Celodnevni program Letnje džez akademije održavaće se u Kulturnom centru i u učionicama Muzičke škole “Isidor Bajić”. Iz godine u godinu raste interesovanje za Džez akademiju, sve više mladih muzičara želi da uči džez, da se upoznaju i sklope prijateljstva sa muzičarima iz Dortmunda – objasnila je urednica muzičkog programa KCNS-a Vesna Kaćanski.

Kao i prethodnih godina, nekoliko programa biće predstavljeno novosadskoj publici, pa će na brodu “Cepelin”, 19. i 20. jula od 21 čas, biti organizovan “Džem Sešn”, a na Petrovaradinskoj tvrđavi, 21. jula, biće održani koncert benda “So Ways” i “Džem Sešn”.

Gostima Letnje džez akademije iz Dortmunda, tokom njihovog boravka, biće predstavljen projekat “Novi Sad 2021” u Galeriji Matice srpske.

Završni koncert, u kojem će učestvovati svi polaznici i profesori, biće organizovan 22. jula u 20 sati u Klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada,

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay