Početna Kultura LIBER godišnja konferencija održaće se krajem juna 2021.

LIBER godišnja konferencija održaće se krajem juna 2021.

0

Ove godine obeležava se 50 godina od prve LIBER godišnje konferencije. LIBER je međunarodna organizacija koja okuplja istraživačke biblioteke širom sveta radi razmenjivanja znanja i iskustva i kako bi zajedničkim naporima i projektima doprineli poboljšanje rada ovih biblioteka.

Svake godine jedna od biblioteka ima čast da ugosti sve članice organizacije i za 2021. domaćin je Univerzitetska biblioteka u Beogradu i iako je želja bila velika više da sve članice LIBER-a lično vidimo u Beogradu, drugu godinu zaredom konferencija LIBER je premeštena u online prostor kao rezultat pandemije Covid-19.

Bez obzira na to, sa velikim zadovoljstvom potvrđujeno da će uz pomoć kolega iz Univerzitetske biblioteke u Beogradu svi učesnici imati fizičko iskustvo konferencije koliko je to bilo moguće kreirati u virtuelnom prostoru, te uvid i ove godine u uzbudljiv program konferencije koja izaziva na razmišljanje i kreativnost, koja će biti na raspolaganju svim zainteresovanim članicama širom sveta.

Da biste se registrovali za našu konferenciju (BESPLATNO) i videli naš onlajn raspored, obavezno se registrujte na našoj Eventbrite stranici ovde.

Sched Online alat za odabir konferencijskih sesija – Kada dobijete kartu, bićete vođeni da podesite svoj profil na Sched platformi, našoj stranici za zakazivanje, i moći ćete da počnete da pravite sopstveni raspored. Pregledajte naše uzbudljive sesije i registrujte se za onoliko aktivnosti koliko želite.

Povežite se sa kolegama koji prisustvuju LIBER-u 2021 – Potrudite se da svoj Sched profil popunite što je moguće potpunije, uključujući i profilnu fotografiju, instituciju ispred koje dolazite i vaše kontakt podatke. Ovo će omogućiti drugima da vide vaš profil i dođu do vas.

Pauze za kafu i ručak

Kao i za uživo konferenciju, zakazali smo vreme za pauze za kafu i ručak, a ove pauze se mogu naći u našem onlajn rasporedu. Slobodno iskoristite ovo vreme da obiđete našu virtuelnu izložbu gde možete pronaći naše sponzorske štandove i štandove za kafu gde se možete virtuelno povezati sa kolegama učesnicima. Poslaćemo vam link da se pridružite ovom virtuelnom izložbenom prostoru nedelju dana pre početka konferencije.

Pridružite se razgovoru

Želite da se vaš glas čuje? Postoje brojne mogućnosti da podelite svoja razmišljanja i uvide tokom naše konferencije. Više o njima možete naći na našem Sched profilu!

Svakako za sve dodatne informacije možete nam i pisati na mejl liber2021@libereurope.org

Godišnju konfereciju udruženja LIBER u Beogradu, najvećeg evropskog udruženja akademskih biblioteka, podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.